Algemeen

Het Epoxy Café

Met enige regelmaat (eerst eens per maand, daarna wat onregelmatiger) organiseerde EpoxyTips.nl in samenwerking met Polyestershoppen.nl een Epoxy Café. Deze online ontmoeting van epoxy gieters was een initiatief ontstaan in begin 2021 vanuit de I Love Resin Art Facebook groep. Iedere editie werd er een ander onderwerp besproken voor ongeveer een uur of anderhalf uur, waarna er regelmatig nog uren wordt nagepraat. De opnames van het begin van de avond werden sinds September 2021 ook op Youtube gedeeld om terug te kijken of voor geïnteresseerden die er niet bij konden zijn. De voorlopig laatste editie was maart 2023; het is op dit moment onbekend of het Epoxy Café op een later moment zal worden hervat.

De afleveringen zijn na te kijken op ons Youtube kanaal, of hieronder.

Epoxy Café Maart 2023: Lasergraveerders
Alles over lasergraveerders. Wat zijn lasergraveerders eigenlijk precies, wat zijn het niet (lasersnijders), en wat kun je er allemaal mee, gecombineerd met onze epoxy hobby? Ivo legt de basis uit van de mogelijkheden en laat daarna vooral veel voorbeelden zien. Waar moet je rekening mee houden om er voor te zorgen dat je mooie resultaten krijgt?

Epoxy Café Januari 2023: Gips, porseleingips, en acrylhars (Acrystal)
Alles over gips, porseleingips, en acrylhars (zoals Acrystal). Wat zijn de voordelen en wat zijn de nadelen ten opzichte van het werken met epoxy? Wat zijn de verschillen tussen alles wat er beschikbaar is, en hoe kleur je deze materialen het best?

Epoxy Café November 2022: 3D Printers
Edmond van As over 3D printers. Wat voor machines zijn er verkrijgbaar, wat voor materiaal kun je gebruiken, waar vind je een 3D model of hoe maak je er zelf een? Waar moet je rekening mee houden als je een ontwerp gaat printen?

Epoxy Café Februari 2022: Cricut plotters (snijmachines)
Tamara Tigchelaar van CricutAmbassador.nl over de Cricut plotters (snijmachines). Wat voor machines zijn er beschikbaar, wat kun je er allemaal mee, wat voor software en accessoires zijn er beschikbaar, en waar moet je rekening mee houden?

Cricut Ambassador:
CricutAmbassador.nl
facebook.com/groups/CRICUTNEDERLANDAMBASSADORS

Epoxy Café Januari 2022: Online verkoop van je werkjes
Interactieve aflevering met informatie over online verkoop, voor- en nadelen van Etsy, en waar je rekening mee moet houden m.b.t. de KVK en de belastingdienst.

Epoxy Café November 2021: Hoe gebruik je een vacuümset?
Ivo Fokkema van EpoxyTips.nl en Ocean Dream Worlds over hoe een vacuümset te gebruiken. Daarna bespreken we nog kort verschillende soorten epoxy en of epoxy gebruikt kan worden voor kaarshouders.

Ocean Dream Worlds:
https://www.facebook.com/OceanDreamWorlds https://www.instagram.com/OceanDreamWorlds
https://www.etsy.com/shop/OceanDreamWorlds


Een kant en klaar vacuümset is beschikbaar bij Polyestershoppen.

Epoxy Café Oktober 2021: Hoe gebruik je een drukvat?
Nicky Markenstein van Party Paladin Dice over hoe een drukvat te gebruiken. Daarna bespreken we hoe dobbelstenen te gieten en hebben we het nog kort over het schuren en polijsten van dobbelstenen en andere kleinere voorwerpen.

Party Paladin Dice: https://www.facebook.com/PartyPaladinDice

Deze video bevat enkele foto's van deze video, waarin ook wordt uitgelegd hoe een drukvat voor verf om te bouwen naar een drukvat voor epoxy.

Een kant en klaar drukvat is beschikbaar bij Polyestershoppen.

Epoxy Café September 2021: Hoe maak je een eigen mal voor epoxy?
Inge Sanders van Silicone Molds Studio over hoe mallen te maken van siliconen voor epoxy gietingen. Daarna vertelt Ivo Fokkema nog over mallen maken met HDPE plastic platen.

Silicone Molds Studio:
https://www.facebook.com/SiliconeMoldsStudio
https://www.instagram.com/SiliconeMoldsStudio
https://www.etsy.com/shop/SiliconeMoldsStudio

Meer informatie over het maken van mallen, inclusief links naar waar siliconen te kopen, zie "Hoe maak je zelf een siliconen mal?".