Recent bijgewerkt! Mallen

Hoeveel epoxy heb ik nodig voor mijn mal / tafel / object?

Als je wilt weten hoeveel epoxy je nodig hebt voor je project, heb je verschillende methodes om te berekenen hoeveel je nodig hebt.

Standaard vormen
Voor een mal met een standaard vorm zoals een vierkant of rechthoek, een piramide of kegel, een cirkel of een bal, zijn er standaard wiskundige formulies om de inhoud te berekenen. Om het je makkelijk te maken, kun je de calculator gebruiken direct hieronder. Er bestaan ook apps voor je telefoon om dit voor je te berekenen. Zoek in de store van jouw platform (Google Play store voor Android, App store voor Apple) naar Resin Calculator. Omdat ik zelf deze apps niet gebruik, wil ik er liever ook niet één specifiek aanraden.

Andere vormen
Voor een mal, ongeacht de vorm, is het het makkelijkst om de mal te wegen, dan te vullen met water, en opnieuw te wegen. Het verschil in gewicht is de hoeveelheid water die in je mal past. Als je je mal niet makkelijk kunt wegen, kun je ook eerst een volle maatbeker of fles met water wegen, dan je mal vol gieten met water, en daarna weer je maatbeker of fles wegen om te zien hoeveel water er uit is gegaan. 1 milliliter water is 1 gram, maar 1 milliliter epoxy is 1.1 gram. Ook verlies je wat epoxy in je mengbeker. Dus, als er 100 gram of 100 milliliter water in je mal past, gebruik dan 110 gram epoxy om deze mal te vullen. Om van de drie meest gebruikte epoxies te kunnen zien hoeveel van welke component je dan nodig hebt, kun je de inhoud (dus het gewicht in water) hierboven in de calculator invullen bij de optie cm3.

Wel altijd handig om te weten is dat een gebruikelijke laagdikte voor tafels of coating ongeveer 1.5 mm epoxy is.Gerelateerde links